Header_ny3

Beagle fargevariasjoner

Beaglen kommer i mange fargevariasjoner, og rasebeskrivelsen (standarden) sier: Alle godkjente ”hound”-farger, bortsett fra leverfarge. Hvit halespiss.

Her er link til en amerikansk hjemmeside som viser mange bilder av forskjellige fargevariasjoner på beaglen.

 

An. diskvalifiserende farge hos beagle: Leverbrun, tan og hvit.

Som dommer for beagle kan dere komme i den situasjonen at dere vil kunne få presentert hunder med leverfarge i steden for sort. Leverfarge er ikke tillatt farge iflg FCI`s standard.

Hundene er trefarget, der den svarte fargen er byttet ut med leverbrun, i kombinasjon med tan og hvit.

I de tilfeller der hunden er lys trefarget uten markert svart sadel, er det vanskelig å oppdage, da hunder med denne fargen vil se tilnærmet 2-farget ut, tan & hvit med bare litt leverbrun i hårspissene.

Imidlertid er det sikreste tegn på leverfarge, de stikkende ravgule øynene, og nesebrusk med leverbrunt- om ikke på hele nesebrusken, så på ytterkantene.

En trefarget beagle med sort/tan/hvit har sort nesebrusk.

Tofargede beagler, gul/hvite- rød/hvite, kan genetisk sett ikke har sort nesebrusk. Den kan variere fra kjøttfarget (om vinteren) til mørk, men ikke svart på sommeren. Tofargede beagler har normalt mørk øynefarge.

Det ble for vel et 1 år siden født et kull med både leverfargede og normalfargede tricolor. Avlsrådet ble tipset om bilder på nettside, hvor oppdretter jublet over å ha fått 2 fargede valper!?

Avlsrådet tok kontakt med oppdretteren og anmodet om ikke å registrere de 2 feilfargede valpene. Oppdretter sa seg enig i at de leverfargede valpene hadde samme tegninger som de riktig fargede tricolor valpene! Til tross for informasjon fra avlsrådet, har likevel oppdretter registrert disse valpene som tofargede.

Avlsrådet håper at dommerne reagerer på feilfargede hunder, da det iflg rasestandaren er en diskvalifiserende feil.

Avlsrådet vil samtidig presisere hva standarden sier om min/maks størrelse iflg den siste oppdaterte standarden.

Avlsrådet for Beagle.