Header_ny3

Utstillingsregler

Fra 1.1.2023 er det nye utstillingsregler. Du kan laste ned dokumentet ved å klikke på filen nedenfor,eller klikke på bildet til høyre.
 

Utstillingsresultater finner du på DogWeb på NKK sine hjemmesider 


Les om tittelregistrering herPREMIEGRADER PÅ UTSTILLING:
E = EXCELLENT (UTMERKET) (RØD SLØYFE)
V = VERY GOOD (MEGET GOD) (BLÅ SLØYFE)
G = GOOD (GOD) (GUL SLØYFE)
S = SUFFICIENT (GODTAGBAR) (GRØNN SLØYFE)

CERTIFICAT/RES. CERTIFIKAT/CK (CHAMPIONKVALITET)
Helt igjennom typisk, og i alt vesentlig riktig bygget hund, med så tydelige fortrinn og så uvesentlige feil at dommeren finner den å være av championkvalitet.
Det utdeles et reserve-cert, til hunden bak cert-vinner, som vil telle som cert dersom cert-vinneren skulle bli diskvalifisert. Også reserve cert-vinneren må tilfredsstille nasjonale jakt- eller brukskrav for oppnåelse av cert dersom det er påkrevd for rasen.

EXCELLELENT (UTMERKET)
Hund som i all vesentlighet tilsvarer rasens standard og som presenteres i utmerket kondisjon, viser et harmonisk, velbalansert temperament, holder utmerket klasse og har utmerket helhet. Hundens utmerkede kvaliteter i forhold til raseidealet tillater at dommeren kan se bort fra mindre detaljfeil. Hunden må ha tydelig kjønnspreg.

VERY GOOD (MEGET GOD)
Hund som tilsvarer rasens standard, som er velbalansert og i god  kondisjon. Mindre feil kan tolereres, men ingen som negativt påvirker helhetsinntrykket. Denne premiegrad kan kun gis til hund av meget god kvalitet.

GOOD (GOD)
Hund som tilsvarer rasens standard og hvis ekstseriøre feil er av mindre fremtredende karakter.

SUFFICIENT (GODTAGBAR)
Hund som tilsvarer rasens standard, men som ikke har rasens alle karakteristiske preg eller har bristende fysisk kondisjon.

Nytt fra 01.01.2012 er at:
Hunder som i kvalitetsklasse får premiegrad Very Good skal stille i konkurranseklasse dersom færre enn 4 hunder har oppnådd premiegrad Excellent.